Wednesday, June 22, 2011

azan dalam gereja

subhanallah..azan yg amat merdu..! 

tapi..dalam gereja..apa hukumnya?? mudah mudahan yg ada dalam gereja tu, semua masuk Islam..

insya Allah..:)

video

erm...kpd yg tngk video nie, korang nilai sendiri lah..
kalo keliru, mnx la pendapat ustaz..
insya Allah..lebih yakin apa hukumnya..

4 comments:

boleh ke azan kat church?? apekah hukumnya ust dr aniep?

ok , hanya pendapat , vid nih akan mmbuatkn org islam yg kureng tntg islam keliru . bahaya lah vid cmni .. boleh mengelirukan umat islam yg laen..

erm..agak lah..dlu pn..waktu pemerintahan saidina omar, ada jugak diorang offer saidina omar utk solat dalam gereja..tp saidina omar tolak..sbb dia takut..umat dia akan tiru dia..solat dalam gereja, then akan jd konfius..

actually kat kanada pown ada airport yang campur masjid ngn gereja..kitaorg apa lagi solat kat luar la..peduli apa org nak kata

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites