Tuesday, October 26, 2010

katak N.G.O.R.O.K









ini ada lah cara2 untuk memasak katak goreng...





jantung 'beliau' disedut dgn mnggunakan tube..(^^)



so, dah xda keja, men cucuk2 la katak tuhh..hehe


Monday, October 18, 2010

181010

haihhh, genap pn sebulan aku kat mesir neh..

ari2 sibuk dgn kelas..tp today laen sket..

kami (students ainshams) dapat lecturer baru td..

lecturer tu sangattttt la baek hati..snggup korbankan apa saja untuk kami master anatomy..

biasalah, nama pn lecturer, msti la nak tngk students dia berjaya..=)

bangga betul aku dgn lecturer tu..

tetiap masa mesti dia selalu ada kat lab anatomy tu..

sebab aku bngga sngt dgn lecturer aku tuh, biar aku kenalkan kat korang...nak x?

nak? ok2..

jeng2..perkenalkannn~...



.....5.....



...4...



...3...



...2...



...1...






kenal kan...mr. muscle..XD






kan dah kataaa...dia snggup korbankan diri dia untuk kami study..=)

bagus betullll..tp dia suka sngt pakai formalin, perghh..sesak idung aku..





btw...thank you sooo much mr muscleee~....

dapat jugak aku tngk muscle2 dgn tendon2 secara real..

moga2 rahmat Allah melimpah ke atas mu..

aminn~...

amacam? baek x mr. muscle?XD

Friday, October 8, 2010

tersumbat?? (^^ ')

okeh..ari nie cte dia tajuk tersumbat lak..^^

okeh, xbes g pasal ngemas rumah neh..tp, urmmm, oke kot..

ari nie matju jadi 'spiderman'..dia tlg betulkan saluran paip tu..

dah agak better dah, tp still kuar g..ahak2, kelako tngk matju..

tp masa tu keadaan sngt2 gawat, so nak tngkp gamba pn xleh..





haha, byg2 kan je laa~..keh2..

pastu g tngk tandas yg tersumbat tu, pstu, hayyan cakap..

'anip, ada bayi dalam tu sebab tu tersumbat'

ngeee..aku bleh byg la cna bentuk bayi tu, maybe cam karingeri kot..keh2

pastu sebok la dok cakap pasal bayi tuh, haha, kata hayyan,

bayi tuh tdo siang2, malam2 baru dia datang..

heheheh...xda pa dah, cuma bersihkan sket2 je..insya Allah..

Isnin nie...

'AKAD'...iNSYA Allah..

okay, utk kesinambungan cte bayi tersumbat tu,

sila proceed ke blog...

wadkita.blogspot.com...^^

Thursday, October 7, 2010

exhausted day..really..

ari nie? hm? macam hari2 laen gak..semalam kami bermalam kat fustat, seriously..

tersentuh jugak dgn cara2 budak2 fustat layan kami..

pny la friendly, dah macam keluarga sendiri...Insya Allah, kalo rumah dah siap kemas nnt, nak ajak dpa p

umah kami lak..nak bg layanan yg lebih baek...aminnn..=)

ari nie, kami berlapan..macam biasa la..(matju, aniep, aiman, ash, hayyan, aizat, mocky dgn hafizul)

kitaowg g bersih umah, mop2, tp masya Allah, 'beqacaq' bak kata org penang...











saliran air tu xtaw nak ke mana, haha, tnggu kering je la~..

then, paip saliran bocor, kebetulannya umah kami plg atas, so, yg umah kat bwh tu,

abes basah..'nahnu aasifin ya masriyinn'=)

malam pulak, sep bajet sket,,sebab ada kenduri kat bwh nie, menteri apa tah mai..

makanan dia sedappp, kami amek makanan banyk sngt2 haha,

macam pelarian jgk...so,tu je lah apa yg sempat kami bt hari nie..

mostly pasal rumah je lah..=)

waalahuaklam..



kembara ainshams :)

video

kelmarin, kami p cuci rumah sewa, yg katanya besar..

ye lah..katanya lah..sbb nie baru first tyme aku nak p..XD

nie masa kami jalan2..odw nak g umah sewa..

nak nek teksi kang kena tipu lak..haha

sbb dlu dah kena tipu, dekat je pun rumah, tp pak arab sngaja p jalan jauh..

xpa, rehda je lah~..XD


nie lak, haha..bila sampai depan umah, pintu lak xleh bukak...nie, gamba matju, dah frust dah nak bkk pntu..

2 jam tnggu, baru ada ammu yg tlg bukak kan, tu pn, agak ganas la..mmg kasar, tp mujur la bleh bkk jgk..

pastu kami pn, mengemas laa~..masya Allah!! debu tebal gle..

tngk sniri la gamba bwh, nie baru 0.2567/10..





lepas kitaowg kemas, npk la cam rumah sket..bleh la~..

tp still kosong, xda perabot lngsng, tp rumah nie la yg kami nak stay sepanjang ddk kat bumi anbiya' nie..

insya Allah..=)

Tuesday, October 5, 2010

ainshams university...=)


xda apa2 pn, haha..gamba kami 'golongan tersedikit' berposing kat depan ainshams university..=)


kenangan terindah..=)

PS: aku start minat blogging sejak2 terpengaruh dgn hayyan ar..XD

R U M A H K U S Y U R G A K U A M I N N NN ! ! ! ! ! =)

nie rumah kami berlapan, fizol, matju, aniep, hayyan, ash, aizad, mocky dan aimang..

besar..luas sngt, tp.....hehe, xpa, bersyukur ajalah..


 tngk la video yg dihostkan oleh hayyan..

video


luaskan? sewa pun, okay je..1700LE..

berbaloi asenye...=) insya Allah..cukup duit..

Monday, October 4, 2010

j.a.l.a.n.

aduhh..hari nie pn penat jgk...ok la, kelas start pukul 11pg..tp abesh dua ptg..

fine, tnggu bas, xsampai2 lak..aduhh, pak arab neh, susah btol, tataw la cna nak survive enam tahun neh..

matju lak~ ajak jalan kaki sampai ARMA..

gilo paaa...tnga panaih teqiq niee..dah pijol ngan hayyan jalan, aku pn jalan la~..

matju+hayyan jalan macam robot..gila laju..

jumpa asir pn xnak beli dah..penat ar cmnie ju!!

Pastu sampai laaa ARMA, penat dowh, penat!!

Makan petang 5 minit pastu nak p tngk rumah sewa..nie la yg niat sebenar utk hari nie..

pastu nek teksi, pakai tahan jea, xtny harga pn..emmmmm dah agak dah, dah kena tipu dek pak arab..

jalan xsmp 2 kilometer dah kena byr 10 genih dah,,aduhhh, tension aku.....

sampai kat umah sewa, jumpa pak arab yg jadi agen rumah, dia cakap pe tah...

aku xpaham lngsung, aku pn pakai men 'aiwah' je laaaa~...

haha..rupa2nya dia cakap rumah yg korang nak tu, dah ada org sewa~~~...

&%6455#$#$%$#*())_(_..!!!!




Sunday, October 3, 2010

n=e=w=h=o=m=e=m=a=y=b=e??

today was a long day..=) i'm all tired..but got a very good news too..

i'M going to stay at a rent house with all my friends..tp pak arab neh susah sket la..



nie gamba kitaowg tnga discuss nak pilih rumah..alaa, mcm road not taken lak..

lagi satu, macam diskriminasi lak..kat pmpn bleh je nak bg murah, kat kitaowg nak mahal2 lak..

tp nak bt cna, sabar je laa, negeri org..


*PS: rent mahal woo..200 L.E sebulan + 150 L.E broadband..huhu, macam mana nak simpan duit?? huhu..=(

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites